Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse 2017 Bygdegårdsföreningen Nyby

Styrelsen har under året bestått av Sean Holmes, ordf., Maria Anderhagen, sekr., Annelie Bergström, kassör, Jörgen Linusson, Fastighetsansvarig, Lennart Larsson, Inga Botting, Jörgen Johansson, ledamöter. Lasse Landberg och Kieran Madden, ersättare.

Under året har vi haft 7 styrelsemöten och ett möte med representanter från Norrtälje kommun. Antalet medlemmar har varit 194 vuxna och 20 barn. Lokalerna har varit uthyrda 35 gånger till fester, föreningar och bokcirkeln.

Verksamhet

Under året har varit lika aktiv och haft ungefär 20 programpunkter. Midsommarfirandet ägde rum tidigare under dagen och lockade några färre besökare än året innan men kändes som ett lyckat evenemang av alla inblandade.

Vi har fått ett förbättrat ljudsystem i år som är betydligt enklare att hantera. Vi har fått mattor i stora salen som har förhöjt mysfaktorn men vi är fortfarande inte nöjda med ljud egenskaper. Vi har rustat upp kiosken i Ramviken och till allas stora uppskattning var den öppen med försäljning av korv, mackor och kaffe mm. många gånger under sommarens bästa dagar. Tack så mycket till Maja och Hanna för att vi har haft det här väldigt trevligt inslag i sommarens nöje (och även Magnus och Veronica).

Ekonomiskt har året varit bra trots att vi förlorade 8000 kr när vi avsade oss uppdraget att slå slåtterängen Kråkhättan. Många har kanske lagt märke till att vi har även fått ett utökat bidrag av 20000 kr från kommunen för att ”stärka satsning på landsbygden och kulturen.” Vi vill tacka Studieförbundet Vuxenskola som har bidragit till många grupper och evenemang. Bygdegården har även marknadsförts genom skriften ”Söderbykarls Bästa Sidor.”

Aktiviteter

Det blev lite förändring i midsommarfirandet med tider och upplägg men det var lyckat och vi hade många fler som kunde ställa upp och bidra till en trevlig dag.

Bycaféerna hade ett rekord år efter, till slut, vi fick besök från Snöflingorna som dubblade antal besökare den kvällen. Växt- och Skördemarknaderna var också välbesökta. Vi tackar Ramvikens Båtklubb där vi hade en välbesökt sommarfest med musik och grill som vi hoppas att kunna upprepa även i år.

Vi har haft våra två årliga gudstjänster till påsk och jul men det visades ett väldigt svagt intresse, särskilt till jul. Bokcirkeln har varit aktiv med 8 träffar och vi har haft ett nytt inslag, Nyby Friskis, med inte mindre än 55 omgångar! Kolla på facebookgruppen Nyby – en aktiv by i Roslagen. Där ser ni jättemånga bilder från Nyby också.

Tack

Ett stort tack till alla som har bidragit till året som har gått. Alla insatser är värdefulla och tillsammans bygger vi ett aktivt och inkluderande samhälle.

Nyby 19 Feb 2018

 

Sean Holmes   Annelie Bergström   Maria Anderhagen   Lennart Larsson

Jörgen Linusson   Jörgen Johansson   Inga Botting