Verksamhetsberättelse

 

Verksamhetsberättelse för Bygdegårdsföreningen Nyby kapell verksamhetsåret 2020
Styrelsen har under året bestått av Lennart Larsson, ordförande, Inga Botting, sekreterare, Annelie Bergström, kassör, Sean Holmes, fastighetsansvarig, Annette Lindblom, Jörgen Johansson och Maria Andersson ledamöter. Lasse Landberg och Kieran Madden, ersättare. Ansvarig för studie- och kulturverksamhet har Gunilla Folkesson varit.

Medlemsantalet har under 2020 varit 184 vuxna och 29 barn. Styrelsen har haft ett par fysiska möten samt mejl och telefonkontakter. Våra inkomster på evenemang har varit minimala i år, men tack vare extra bidrag från både stat och kommun har vi en stabil ekonomi. Även om vi ställt in många aktiviteter så har Bygdegården ändå använts av mindre grupper till yoga, gympa, bokcirkel och kursverksamhet ett 30-tal gånger under det gångna året. Dessutom har vi haft sju uthyrningar plus att medlemmar då och då använt lokalen och vår fiberuppkoppling till arbete och studier.
Trots att Corona-pandemin lamslagit det mesta i våra liv kunde vi genomföra några av våra planerade aktiviteter under året som gått. Innan allt stängdes ned lyckades vi ha vårt årsmöte den 22 februari med 27 närvarande medlemmar och som avslutades med en populär kakbuffé. Därefter blev det emellertid tvärstopp men tack vare ett initiativ av Annette Lindblom höll vår fina lilla kiosk vid Ramviken öppet veckorna 26 – 32, hela sju veckor. Ett mestadels soligt och varmt väder, att det var utomhus och att vi kunde hålla avstånd, gjorde att det blev en riktig succé med massor av kunder och mer folk än vanligt vid den av föreningen skötta badplatsen. Alla uttryckte sin glädje över att kiosken åter var öppen och många bybor åt lunch nästan varje dag.
Ett stort tack till alla er som bakade och fixade med allt, det är mycket arbete nedlagt för att det skulle bli så lyckat.

Bycaféerna som vi hade 2, 9 och 16 juli var hela tiden utomhus och vi försökte följa de rekommendationer som fanns, två meters avstånd, sprita händerna och inte komma om man känner sig sjuk! Trots lite varierande väder var caféerna välbesökta. Stort tack till er som ordnade dem.
Några av våra största aktiviteter, växtmarknaden, midsommarfesten och Nyby sommarfest blev tyvärr inställda men däremot genomförde vi en coronasäkrad Skördemarknad den 5 september. Det märktes på besökarantalet att man längtade efter en aktivitet. Det var rekordmånga besökare som var duktiga på att hålla avstånd. All försäljning var utomhus och serveringen skedde genom gamla ytterdörren varefter man fick sätta sig ute.
Styrelsen vill tacka alla för året som gått och hoppas på att ni vill vara kvar som medlemmar även 2021 och att våra aktiviteter snart skall komma igång igen.
Nyby 2021 01 20

Lennart Larsson Inga Botting Annelie Bergström Sean Holmes

Maria Andersson Jörgen Johansson Annette Lindblom